HTML

2009.12.30. 16:44 vargaphoto

Napi

Címkék: tech diy focus camera sharpnes

Vannak idegesítő kis technikai glitch-ek amik kiszűrését otthon is el lehet végezni. Ha egy kép nem éles, az esetek nagy részében emberi mulasztás történt. 1/60s-nál is remeghet a kezed - mégha te esküszöl is rá, hogy stabil volt. Egy portré sorozat letöltése után szörnyülködve veszed észre, hogy a szem nem éles ect. Sok esetben nem tartottad be a kötelező köröket - tripod - nagy zársebességnél felcsapni a tükröt exp. elött - ezek mind segíthetnek. De ha úgy érzed, hogy valami baj van a kamerával esetleg a lencsével - ezzel a kis trükkel letesztelheted, hogy tényleg a drága játékszer baszódott el vagy te voltal túl másnapos.

Focus test chart PDF via http://focustestchart.com/

 

http://posterous.com/ - egy twitter jellegu kepfeltoltes/megosztas. Sajat cucc/izgalmas dolgok masoktol. No reg. - kiraly cucc. Ismerd meg, dontsd el, hogy tetszik-e.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://globalphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr21633089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása